Számlázó program választás

Hogyan válassza ki hogy melyik fajta számlázó program a legmegfelelőbb Önnek?

Összehasonlítjuk a helyi (például: www.provimax.hu), az online és a Provimax hibrid számlázó program rendeszerek főbb tulajdonságait, hogy könnyen dönthessen a legmegfelelőbb megoldás mellett.

Felület

Helyi számlázó: Ablakokban futnak, melyek általában szépek és jól elrendezettek.

Online számlázó: Böngészőben futnak, ezért ennek megfelelően puritánok, sokszor nem is szépek. Általában változtatni nem lehet a megjelenésén.

Provimax  Hibrid: Ablakokban akár többen is jelenít meg adatokat, melyek szépek és jól elrendezettek. Az ablakok mozgathatók és átméretezhetők.  Az adatok testreszabható rácshalókban jelennek meg. A beállítások felhasználónként menthetők, így minden felhasználó a kedvenc beállításait színeit és betű méreteit, oszlop sorrendjét használhatja. A munkaasztalra ikonok helyezhetők és az eszköz ikonsor is személyre szabható.

Adatárolási költségek

Helyi számlázó: Az adattárolást Ön biztosítja ezért ez nem kerül plusz költségbe. Megvásárolhatók és bérelhetők. Megvásárolt programoknál frissítési díjak jelentkezhetnek.

Online számlázó: Havidíjasok, de függhet a felhasznált tárhely méretétől és az adatok mennyiségétől is a fizetendő összeg. Minél több adata lesz annál drágább a tárolásuk. Program frissítésért általában nem kell fizetni.

Provimax  Hibrid: Ha az adattárolást Ön biztosítja, akkor az nem kerül plusz költségbe. Ha felhőben tárolja az adatait, akkor a felhőszolgáltatónak az adattárolásért fizetnie kell. Havidíjas forma, ezért nincs frissítési díj sem.

Adatok elérése

Helyi számlázó: Az adatok a helyi hálózaton vagy akár csak egy gépen tárolódnak és csak helyben lehet kényelmesen elérni. A távoli internetes elérés már nehezebb feladat: VPN hálózat, távoli asztal vagy teamvieweres megoldások lehetségesek, amik körülményesek és lassúak lehetnek. Internet nélkül is működik.

Online számlázó: Csak interneten keresztül érhető el. Ha kiszolgáló nem üzemel, vagy nincs internet kapcsolata, akkor a munkája is szünetelni fog.

Provimax Hibrid: A két verziót egyesítheti, ha helyi hálózaton alakítja ki az adattárolást, ahová internet kapcsolattal a távoli gépek vagy mozgó munkatársak is könnyen csatlakozhatnak online módon. Előnye, hogy internet hiánya esetén a központi hálózata továbbra működni fog és a központban tovább lehet dolgozni. Ha viszont külső felhőben tárolja az adatait, akkor az online rendszerekhez hasonlóan az internet hiánya fennakadást fog okozni.

Adatok tárolása, biztonsága, áttelepítése

Helyi számlázó: A helyben tárolt adatokat Ön kezelheti, mentheti. A lementett adatait áttelepítheti másik gépre vagy hálózatra. Harmadik fél nem fér hozzá.

Online számlázó: A szolgáltatója tárolja az adatait adatáihoz hozzáférhet (valahol még dicskednek is vele, hány db számla és mennyi összeg). Adatait, ha le is mentheti nem tudja máshol használni, csak a szolgáltató rendszere tudja kezelni. Ha a szolgáltatót elveszti, az adatait sem tudja tovább felhasználni, mert nem tud programot telepíteni a saját rendszerébe, ami azokat tovább kezelné.

Provimax Hibrid: Tárolhatja helyben az adatait, lementheti és másik gépre vagy hálózatra is átviheti. Az online felhőben tárolt adatokat is lementheti, majd kialakíthat saját hálózatot vagy másik felhőt, ahová betöltheti és tovább használhatja abban. A program az Ön gépére telepített, ezért mobilisan használható átvihető bármennyi gépre. Helyi adatokhoz harmadik fél nem fér hozzá. Felhőben tárolt adatoknál a felhő szolgáltató hozzáférhet.

Sebesség

Helyi számlázó: Megfelelő hálózaton gyors. Távoli eléréssel lassú.

Online számlázó: Internet elérésétől és a távoli szerver terheltségétől függ az adatok elérésének sebessége.

Provimax Hibrid: Helyi hálózaton gyors. Internetes elérésnél az internetes kapcsolattól és a szerver terheltségétől függően változhat a sebessége.

Programok frissítése

Helyi számlázó: A fejlesztő frissítéseket bocsát ki a programhoz. Ön dönti el mikor telepíti azokat.

Online számlázó: Központilag frissítik. Ön már csak az új felülettel találkozik, de nem Ön dönti el, hogy mikor.

Provimax Hibrid: A fejlesztő frissítéseket bocsát ki a programhoz, melyek online töltődnek le, de Ön dönti el mikor telepíti azokat.