19.0.2 NAV online számla 1.1

HASZON 19.0.2-es frissítés (2019.03.19)

NAV online számla feltöltés 1.1 verzióra átállás.

Legkésőbb 2019. május 1-től minden számlázó programnak az 1.1-es verzió szerinti XML fájlt kell előállítania és feltöltenie a NAV rendszerébe.
A NAV rendszere jelenleg mindkét verziójú változatot elfogadja. Május 1-től viszont csak az 1.1-t fogja elfogadni.

A módosítást elkészítettük az új 1.1-es feltöltést a frissítés után végzi a program.

A régebbi 1.0-s verziós feltöltés így jelezte a NAV rendszere, ha megnézzük a NAV online számla felületén a feltöltött számlát.

A frissítést követő új számla feltöltéseknél az 1.1 verziót kell látni.

Ami  szemmel láthatóan változott még, hogy a NAV rendszere konvertálja a mennyiségi egységeket. Például ha db-t adunk meg, akkor is Darab fog megjelenni ezen a listán.

A NAV leírása lapján nekünk a mennyiségi egységeket a feladásban angolra kell fordítani, majd a NAV rendszere ezt visszafordítja magyarra.
A NAV rendszere a következő mennyiségi egységeket ismeri fel. Részlet a leírásukból.

Ezek között nem szereplő egységeket Saját egységként kell felküldeni és jelenleg úgy is jeleníti meg a NAV oldala. (Pedig a leírás szerint átadjuk magát a valós egységet is.)
Például a négyzetméter (m2) nem ismert a NAV rendszerében, ha egy ilyen egységgel számolt tételt küldünk fel a következőképpen jelent meg a NAV oldalán.
Ez normálisnak tekintendő, de lehet változtatni fognak rajta, mert megjeleníthetné a m2-t is, hiszen szerepel az XML állomány megfelelő sorában.

Frissítés menete

A HASZON számlázóban a Rendszer menü->Program frissítés menüponttal indíthatja el a frissítést.

Közzétéve: 2019.03.19 01:05:00